Liefde gaat door de maag

Lekker eten maakt alles (nog) leuker!

Inmiddels ben ik weer een paar feestjes verder en dan denk je wel eens terug aan wat een ander feestje, voor mij althans, beter maakte. Naast de mensen, de gelegenheid en het weer staat het eten dan toch altijd hoog op mijn lijst.

Als eten met liefde bereid wordt dan proef je dat in alles. Heerlijk verfijnde smaken, vrolijke (chef-)koks; een genot om naar te kijken alleen al. Laat staan het heerlijke eten te mogen proeven tijdens het maken van de reportage.

Goed eten is niet alleen bedoeld om je maag te vullen, maar is onderdeel van de festiviteiten. Gasten praten over hoe lekker het is, zijn bewust bezig met de verschillende smaken en eigenlijk voelt de gestilde trek meer als een bonus dan het hoofddoel.

Kleine hapjes voor tussendoor, met een glimlach geserveerd. Je smaakpapillen worden geprikkeld met deze amuses.  Zo kan je lekker blijven eten, zonder dat je te vol raakt voor de hoofdgerechten.

Natuurlijk hoef je niet te wachten tot er iemand langs komt, je kan ook zelf een lekker klein hapje halen van de ‘amuse-bar’. (Oké, dat is een zelfverzonnen woord, maar het klinkt wel grappig)

Vakmanschap en dat proef je. Zalm die heerlijk op het juiste hout én op de juiste temperatuur wordt gerookt. Zoals één van de mannen uit de bediening tegen mij zei, terwijl we beiden een hapje zalm proefden: “Schandalig lekker hè!” En dat was het, schandalig lekker!

Dus daarom nog één keer: Schandalig lekker!

 

Goed verhaal, maar wat wil je nu eigenlijk zeggen..?

Zo zie je maar, niet alleen een goede en gezellige trouwfotograaf (hint, hint) is belangrijk voor het succes van jouw trouwfeest. Ook het eten speelt een grote rol! In deze reportage zie je een deel van een ‘Walking Diner’ van Maitre Deux catering uit Apeldoorn. Echt een tip voor jullie (trouw)feest, maar kijk vooral eens bij ze op de website voor wat er verder allemaal mogelijk is.

Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel en zo geldt dat ook voor jullie trouwdag en feest. Jullie als bruidspaar zelf, jullie gasten, het weer, maar vooral ook al jullie leveranciers zijn degenen die jullie dag kunnen maken tot een succes en één van de mooiste dagen uit jullie leven. Met Trouwfotograaf Twente zit de fotografie in ieder geval alvast goed ;-). Woon je niet in Twente? Geen probleem, buiten Twente besta ik ook gewoon, alleen dan als “Trouw of ik Schiet“.

 

Groetjes,

Jeroen Kok – Trouwfotograaf Twente